lundi 10 décembre 2012

Θ. Τσίτσας: Σέβομαι & τιμώ τον (συνάδελφο-δημοσιογράφοο) κ. Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Δήλωση στο δικαστήριο
Αθήνα 10 Δεκεμβρίου 2012

Το κρινόμενο δημοσίευμα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" στις 25 Ιουνίου 2010, δεν αναφέρεται στον εγκαλούντα Αλέξανδρο Στεφανόπουλο, όπως ρητά είχα αναφέρει στην από 19-12-2011 έκθεση προσφυγής μου και επαναλαμβάνω και ενώπιόν σας και ενώπιόν του. Με το σχόλιο αυτό θέλησα να καυτηριάσω μια νοσηρή κατάσταση που διαδραματίζεται την τελευταία δεκαετία στην Νέα Υόρκη, όπου 4-5 bloggers, με όπλο την ατιμωρησία, χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για αθέμιτους σκοπούς.  Στην συνέντευξη αυτή παραβρέθηκαν 23 δημοσιογράφοι εκ των οποίων 4 δραστηριοποιούνται μόνο στο διαδίκτυο, δηλαδή βρέθηκαν και πρόσωπα που με αυτή τους την ιδιότητα αναρτούν σχόλια σε διαδικτυακούς ιστότοπους. Επαναλαμβάνοντας λοιπόν την αρχική μου θέση και ενώπιον του δικαστηρίου σας, δηλώνω ότι (α) Το δημοσίευμα δεν αναφέρεται στον εγκαλούντα, (β) οι θέσεις και οι απόψεις του Γεωργίου Λυκομήτρου που αναφέρονται στο σχετικό δημοσίευμα στο "ΚΑΛΑΜΙ" αφορούν τον κο Λυκομήτρο και την μεταξύ αυτού και του εγκαλούντα χρόνια αντιδικία και δεν απηχούν με οποιονδήποτε τρόπο προσωπικές μου απόψεις, (γ) δεν αμφισβητώ ότι ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος εργάστηκε και εργάζεται ως δημοσιογράφος, (δ) τιμώ και σέβομαι τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο.
Η παρούσα δήλωση γίνεται για να καταχωρηθεί στα πρακτικά του Δ' Τριμελούς Εφετείου Αθήνας.
Ο Δηλών

Αθανάσιος Τσίτσας

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, ο συνάδελφος δημοσιογράφος, επικεφαλής έκδοσης και διαχειριστής της ηλεκτρονικού πρακτορείου GreekAmericanNewsAgency, Αλέξανδρος Στεφανόπουλος δήλωσε τα εξής:

"Για μένα προσωπικά, την ομάδα μας και τους συναδέλφους που στέκονται δίπλα μου αποτελεί άλλη μια προσωπική δικαίωση και απάντηση στον οργανωμένο πόλεμο λάσπης, ύβρεων και κατασυκοφάντησης που έχω δεχτεί τα τελευταία 12 χρόνια δυστυχώς και από μερίδα ανθρώπων που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο.  Η δήλωση του κ. Τσίτσα με καλύπτει πλήρως. Είναι σαφής και ξεκάθαρη. Δεν αφήνει ίχνη, σκιές και γκρίζα ή θολά σημεία για παρερμηνεία. Γι' αυτό και συναίνεσα στο αίτημά του για συμβιβαστική πράξη, αποδεχόμενος και εμπράκτως την παύση της ποινικής του δίωξης (φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή) που του είχε ασκηθεί πρωτόδικα. Περισσότερα θα αναφέρω σε σχετικό άρθρο μου και στο ειδικό ρεπορτάζ που θα αναρτηθεί τα προσεχή 24ωρα".

Τέλος να αναφερθεί ότι όλα τα δικαστικά έξοδα ανάκλησης της έγκλισης (μήνυσης) ανέλαβε να καλύψει ο κ. Θανάσης Τσίτσας.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, αξίζει να τονιστεί ότι:

Μάρτυρες υπεράσπισης είχαν προσέλθει η συνάδελφος δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου από τον ΣΚΑΙ και από την Νέα Υόρκης, ο ομογενής και πρώην μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Απόστολος Σκοτίδας.

Στις 6 Ιουνίου 2012 δικάστηκε η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για τον Θανάση Τσίτσα με ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή,

Στις 12 Οκτωβρίου 2012, κατατίθεται από τον Θ. ΤΣίτσας ενώπιον του Α' Τριμελούς Εφετείου Αθηνών αίτημα αναβολής εκδίκασης της έφεσης που άσκησε κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής εις βάρος του απόφασης. Το αίτημα έγινε δεκτό από τον εγκαλούντα (δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο).

Στις 26 Νοεμβρίου 2012, ο Αθανάσιος Τσίτσας καταθέτει ενώπιον του Γ' Τριμελούς νέο αίτημα αναβολής. ΚΑι αυτό το αίτημα γίνεται δεκτό από τον εγκαλούντα (δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο).

Στις 10 Δεκεμβρίου 2012 κατατίθεται από τον δημοσιογράφο Αθανάσιο Τσίτσα δήλωση συμβιβασμού ενώπιον του Δ' Τριμελούς Εφετείου. Γίνεται δεκτή από τον εγκαλούντα (δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο) και κλείνει η υπόθεση.      
 *
*
Θα προσθέσω ότι ο Άλεξ Στεφανόπουλος είναι μέλος της ομάδας που έχω δημιουργήσει για το έργο μου "Ο Νέοφιλελληνικός Ανθρωποκεντρισμός" ως εκπρόσωπος της "άλλης Ελλάδας", δίπλα στον Γιώργο Κοντογιώργη, τον Γιώργο Κόκκα, τον Οδυσσέα Χατζόπουλο, τον Ιωάννη Αυγουστάτου, την Ξανθή Ιωαννίδου, τον Σταύρο Ξαρχάκο και τον Νίκο Γεωργαντζά. Ο καθένας εκπροσωπεί ένα θεμελιώδης τομέα του Ελληνισμού. Προσωπικότητες που μου μοιάζουν άρα που ενοχλούν. Δεν θέλουμε να συμμετέχουμε στο κοινωνικό ψέμα, απλώς, και έτσι θα συνεχίσουμε το δρόμο μας, όλοι μαζί. Ο Άλεξ έχει κρατήσει, παρόλο που ζει τώρα στην Νέα-Υόρκη, μέσα του, αυτό το υπόβαθρο το ελληνικό στο οποίο θεωρώ ότι πρέπει όλοι οι Έλληνες να επανέλθουν αν θέλουν να σώσουν τον Ελληνισμό, την Ελλάδα και τους εαυτούς τους. Είναι αξιόλογος και ταπεινός άνθρωπος, φορέας του Ελληνισμού, τον εκτιμώ ιδιαίτερα. Χαίρομαι που θα μπορέσει να πάρει ανάσα και να συνεχίσει την ζωή του όπως το θέλει, με τους δικούς του. Του εύχομαι καλές γιορτές με την οικογένεια του. 
Simone Le Baron.  
Αθήνα. 10-12-2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.